Let op!
De Kindereik bestaat niet meer, kijk op mijn nieuwe website
nicolemannens.nl

Te veel gamen – bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Naast mijn werk in De Kindereik ben ik ook nog werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Deze week kwam bijgevoegde link voorbij in onze groepsapp.

Nu vind ik zo’n boek niet verkeerd, het is zeker goed dat kinderen leren over hoe het nu allemaal werkt in het brein, maar ik vraag me hierbij wel af bij wie de verantwoordelijkheid ligt. Is dat bij het kind? Dat na het lezen van dit boek dan maar zou moeten beslissen om minder te gaan gamen?

Of ligt deze verantwoordelijkheid bij de ouders? Ik schrik echt als ik lees, dat een ouder van een kind uit groep 8 er blij mee is, maar niet weet of het lezen van het boek ook daadwerkelijk het gamegebruik van zijn kind zal veranderen.

Kinderen kunnen deze keuze helemaal nog niet zelf maken. Juist door wat het met hun hersenen doet.

Daarom bij deze mijn verzoek:
Lieve ouders, pak alsjeblieft je verantwoordelijkheid en leg zelf het gamegedrag van je kind aan banden. Dan is zo’n boek uiteindelijk niet meer nodig 😉

https://eenvandaag.avrotros.nl/binnenland/item/erik-scherder-wil-kinderen-helpen-en-dat-doet-hij-met-een-spannend-boek/

Balk footer