Let op!
De Kindereik bestaat niet meer, kijk op mijn nieuwe website
nicolemannens.nl

Ouderschapscursus ‘Afgestemd opvoeden – voor meer rust en verbinding in je gezin’

Each day we make depositsHad jij je het ouderschap anders voorgesteld? Is er elke dag strijd en gedoe en loopt je hoofd soms over? Verlang je naar meer rust en verbinding in je gezin?

Met veel verlangen heb je uitgekeken naar het stichten van je eigen gezinnetje, het beeld al helemaal klaar over hoe dat er dan uit zou zien. Je zag jezelf al gezellig met je kind samen dingen ondernemen en je wist zeker, dat er vooral veel liefde voelbaar zou zijn. Je kind zou vrolijk en gelukkig zijn.

Nu je een aantal jaar verder bent, blijkt de werkelijkheid er, ondanks al je goede bedoelingen, toch iets anders uit te zien: de opvoeding en ondersteuning van je kind loopt moeizamer dan je zou willen. Je kind luistert niet, je hebt vaker dan je zou willen strijd, je hebt moeite met de emoties van je kind of je kind laat zien, dat hij niet goed in zijn vel zit. Je begrijpt je kind gewoon niet of je begrijpt hem wel, maar weet niet hoe de dingen te veranderen.

Het voelt soms alsof jij de enige bent waar het thuis niet lekker loopt. Bij de gezinnen van je vrienden oogt het allemaal veel soepeler, met kinderen die wel gewoon luisteren en die netjes en beschaafd op hun ouders reageren.

Je probeert van alles, maar de adviezen, die je gevraagd (of ongevraagd ;)) krijgt van familie en vrienden, zetten bij jullie geen zoden aan de dijk. Niets lijkt te werken. Je vraagt je af wat jij fout doet.

Hoe zou het zijn als..?

Hoe zou het nu zijn als ook jij kunt zorgen voor meer rust, liefde en verbinding in jullie gezin? Hoe zou het zijn als jij je kind kunt begrijpen en ook meteen weet hoe je hem en jezelf kunt helpen? Zodat het thuis licht en luchtig gaat voelen. Met een kind, dat respectvol reageert en dat beter in zijn vel zit. Met gezellige relaxmomenten samen. En heel belangrijk: met ruimte voor de eigenheid van je kind.

Met als extra bonus, dat je kind kan uitgroeien tot een gelukkige en zelfstandige volwassene. Iemand, die weet wat hij wil in zijn leven, die daar vorm aan kan geven en hier voldoening uit haalt en die om kan gaan met alles wat dit leven brengt.

In de ouderschapscursus ‘Afgestemd opvoeden – voor meer rust en verbinding in je gezin’ neem ik je mee langs een aantal onderwerpen, die in de opvoeding van elk kind belangrijk zijn.

Wat?

De inhoud van de bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1: Afstemming en hechting
Wat is afstemming en hechting? En wat is de stand van zaken daarin nu voor jou en je kind?

Bijeenkomst 2: Begrenzen en loslaten
Wat is het belang van begrenzen en loslaten? Hoe goed kun je dit al? Wat houdt je hierin tegen?

Bijeenkomst 3: De juiste plek in het systeem
Wat is het gezinssysteem en hoe belangrijk is het dat iedereen daarin op de juiste plek staat? En hoe ervaar jij jouw systeem op dit moment?

Bijeenkomst 4: Het goede voorbeeld
Wat mag een kind leren? Wat wil jij dat je kind straks allemaal kan? Hoe goed kun je dat zelf al? Wat heb jij hierin nog nodig?

Bijeenkomst 5: De kracht van taal
Welke invloed heeft taal op een kind? Hoe praat jij tegen je kind? En hoe zorg je dat je kind luistert?


Waar?

Praktijk EsSenSe
Watersley 34
6132 KA Sittard

Wanneer?

1x in de 4 weken op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Data: volgen binnenkort.

Kosten?

€199,00 per deelnemer, vooraf te betalen.
Kom je samen met je partner? Dan betaal je € 358,00 per koppel.

Vragen of twijfels?

Heb je vragen of weet je niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Neem gerust contact op.

Ik heb een vraag

Aanmelden?

Wil jij meer rust en verbinding in jullie gezin? Meld je nu aan.

Ik wil me/ons aanmelden

Balk footer