Let op!
De Kindereik bestaat niet meer, kijk op mijn nieuwe website
nicolemannens.nl

Ik kan het NOG niet

Hoe kun je anders kijken naar iets wat niet lukt? Hou je het bij ‘Ik kan het niet’? Of kun je denken ‘Ik kan het NOG niet’? Er zit een wereld van verschil tussen deze twee gedachtes. En het is iets wat je kinderen heel goed kunt leren.

Vorige week verving ik in een kleutergroep. In de kring ging het over de herfst en de kinderen mochten vragen beantwoorden. Eén meisje geef een verkeerd antwoord en ik zag haar helemaal verschieten ‘Oei, ik kan het niet, ik doe het fout’. Tot ik tegen haar zei ‘Het is niet erg dat je het nog niet weet, want we zijn nu aan het leren en nu weet je het wel.’ Ze bloeide zichtbaar op. Zo eenvoudig is het om kinderen anders naar hun ‘fouten’ te laten kijken.

Bekijk het filmpje van Carol Dweck over de kracht van het woordje ‘NOG’.

Balk footer