Let op!
De Kindereik bestaat niet meer, kijk op mijn nieuwe website
nicolemannens.nl

Goed voorbeeld doet goed volgen (deel 2)

Afgelopen week kon je deel 1 van ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ lezen over een man, die ondanks, dat hij gescheiden is, toch nog steeds zijn kinderen helpt bij het vieren van de verjaardag van hun moeder.

Om mij heen zie ik meer gescheiden ouders, die ondanks de scheiding toch hun kinderen helpen herinneren aan de verjaardag van hun andere ouder en die zorgen voor cadeautjes.

Ik zie ook, dat dit niet altijd tweerichtingsverkeer is. De ene ouder doet het wel en de ander ouder doet helemaal niks. De waardering voor het gebaar is ver te zoeken. Dit is uiteraard geen fijn gevoel voor de ouder, die het wel doet.
Wat vervolgens helaas vaker gebeurt, is dat de ouder die dit wel doet, ook maar stopt met deze activiteiten. Ik krijg nooit iets terug, nog niet eens een dank je wel, dan laat maar zitten.

De grote kunst is om het toch te blijven doen. Niet voor die andere ouder, maar voor je kind. Zeker als je kind nog te jong is om er zelf aan te denken of voor te zorgen. Je kind zal het fijn vinden om iets te kunnen geven aan papa of mama.
Bovendien leert je kind zo, dat verjaardagen en andere speciale momenten aandacht verdienen, dat belangrijke mensen in je leven aandacht verdienen. Al leert het dat uiteindelijk maar van één van beide ouders, het leert het wel. En dat is het belangrijkste.

~ Kind centraal bij scheiding is een initiatief van SpiegelKracht en De Kindereik, beide verbonden aan Praktijk EsSenSe ~

Balk footer