Let op!
De Kindereik bestaat niet meer, kijk op mijn nieuwe website
nicolemannens.nl

Aanrader: Het hooggevoelige kind met een sterke wil

‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ van Janneke van Olphen legt uit waarom sommige hooggevoelige kinderen driftbuien krijgen, terwijl we bij een hooggevoelig kind meestal het beeld kennen van een teruggetrokken angstig kind.

Met name deze hooggevoelige kinderen met een sterke wil worden vaak verkeerd begrepen. Ze zijn stout, ze doen het met opzet, ze ze moeten gewoon ophouden met die flauwekul. Terwijl ze zichzelf echt niet in de hand hebben, laat staan dat ze weten wat ze aan het doen zijn. Ze reageren primair op gevoelens, die ze niet kunnen hanteren.

Janneke van Olphen gaat uit van de innerlijke familie: in iedereen zit een innerlijk meisje, een innerlijke jongetje, een innerlijke vrouw en een innerlijke man verborgen. Elk familielid heeft zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Bij kinderen moeten de innerlijke vrouw en man zich nog ontwikkelen. Bij hun is vooral het innerlijke meisje en het innerlijke jongetje aan zet.

Het gebruik van de innerlijke familie maakt heel beeldend wat er bij je kind gebeurt, maar ook waarom jij op een bepaalde manier reageert.

Dit boek is echt een aanrader voor ouders, maar ook leerkrachten en andere opvoeders, die het moeilijk vinden om de juiste ingang te vinden bij het hooggevoelige kind met de sterke wil.

Wil je meer opvoedtips? Meld je aan voor de cursus ‘Afgestemd ouderschap – wat heeft mijn kind nodig?’. Je bent van harte welkom.

http://www.dekindereik.nl/aanbod/ouderschapscursus-afgestemd-opvoeden-wat-heeft-mijn-kind-nodig/

Balk footer